PLANIKA FIRES

Ecologisch verantwoorde haarden

CONTACTEER PLANIKA

Intelligent vuur

Ruim 15 jaar is Planika de wereldleider in de productie en verkoop van bio-haarden, dit door gebruik te maken van de door Planika gepatenteerde BEV-technologie.  Onze bio-haarden zijn dankzij deze technologie volledig ZERO-EMISSION.

Vandaar de term ‘intelligent fire’ of ‘slimme bio-haard’. Het is dankzij deze automatische bio-haarden dat echte vlammen in uw interieur niet alleen gemakkelijk en gebruiksvriendelijk maar ook functioneel kunnen zijn.

Planika creëert een echte, natuurlijke vlam en dit in een modern design, in samenwerking met gerenommeerde architecten, interieurarchitecten en haardenbouwers.

Erkende kwaliteit

Om de hoogste kwaliteit te bieden, moderniseert Planika steeds de gebruikte technologieën. Planika is dan ook het enige bedrijf ter wereld dat gebruik maakt van de gepatenteerde BEV-technologie op zijn automatische bio-haarden. Deze technologie werkt op basis van verdamping en zorgt ervoor dat de vlammen nooit contact maken met de brandstof.

De bio-haarden van Planika zijn de meest allround producten op de markt, en hierdoor geschikt voor zowel moderne en klassieke interieurs en commerciële als residentiële projecten.

Onze producten zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 60 landen. Met tal van projecten in o.a Hilton Hotels, Kempinski Hotels, Beau Rivage, het Atlantis Hotel en vele andere. Ook staan de Planika producten regelmatig op design en interieur beurzen.

Ecologisch verantwoord

De bio-haarden van Planika branden op de biobrandstof genaamd FANOLA®, deze biologische en ecologische brandstof met als basis plantaardige alcohol, wordt verkregen door vergisting van saccharine en wordt geproduceerd uit seizoensgebonden producten.

Tijdens de verbranding van FANOLA® worden er geen schadelijke stoffen uitgestoten, geen roet, geen rook, geen geur en geen as. De enige bijproducten die de verbranding met zich meebrengen zijn warmte, CO2 en waterdamp. Hierdoor kunnen we stellen dat FANOLA® een zuivere verbranding heeft, en in combinatie met de Planika bio-haarden volledig zero emission is.

Na tal van tests heeft FANOLA® het ECOFUEL certificaat verkregen, dit bewijst dat FANOLA® voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Door het gebruik van FANOLA® wordt de bio-haard een volledig mobiel interieur element, onafhankelijk van schoorstenen of andere installaties.

Planika raadt dan ook het gebruik van FANOLA® aan voor zijn bio-haarden.

Enkele voordelen

  • Natuurlijk vuur

    Planika bio-haarden hebben geen schoorsteen nodig. FANOLA® zorgt voor een mooie goudgele vlam die niet alleen mooi is maar ook echte warmte geeft.

  • Geen afval

    De enige uitstoot die bij de verbranding van FANOLA® vrijkomen zijn waterdamp en CO2, hierdoor zijn de Planika producten volledig rookloos, roetloos en geurloos.

  • Zeer handig

    Omdat er geen vaste aansluiting nodig is, is het perfect mogelijk de Planika haard overal te plaatsen.